Betændelse i tandkødet

Betændelse i tandkødet

Frisk tandkød er lyserødt og svagt nubret. Mellem tandkød og tand findes en spalte som kaldes tandkødslommen. Normalt er tandkødslommen et par millimeter dyb. Frisk tandkød bløder ikke ved tandrensning eller let berøring. Det er vanskeligt for patienterne selv at opdage sygdomme i tandkød, fordi det normalt ikke gør ondt. Du bør derfor gå regelmæssig til kontrol hos tandplejeren.
Vi skelner mellem enkel tandkødsbetændelse (gingivitis) og den mere alvorlige form for tandkødsbetændelse, som angriber tændernes fæstevæv (parodontose).

Behandling af tandkødsbetændelse (gigivitis)

Ubehandlet gigivitis kan og vil ofte føre til, at betændelsen udvikler sig i dybden. Tandkødslommen bliver gradvis dybere, og her samler der sig yderligere tandsten og bakterier. De små fibre, som fæster tanden til kæbebenet, bliver gradvist nedbrudt. Når tandkødslommerne bliver dybere, har du ikke selv mulighed for at fjerne belægninger i disse – hverken med tandbørste, tandstikker eller andre hjælpemidler.
En parodontose, som udvikler sig langsomt, er ofte vanskelig at opdage for dig. Derfor er det en god ide at gå regelmæssig til kontrol, selv om du måske ikke plejer at have hul i tænderne. Tandplejeren kan opdage tandkødssygdommene på et tidligt stadium.

Vi hjælper dig med at behandle din tandkødsbetændelse

Behandlingen drejer sig først og fremmest om at stoppe udviklingen af sygdommen. Du vil få nøjagtig information om din sygdom og fremtidsudsigter. Det er vigtigt, at du forstår, hvilke muligheder du har, for det er faktisk dig som kan gøre den vigtigste arbejde for at beholde dine tænder.
Tandplejeren vil vise dig, hvordan du selv skal fortage den daglige tandrengøring, og hvilke hjælpemidler du bør bruge. Derefter renses og poleres rodoverfladen rundt om hele tanden

Hvad siger vores patienter om vores behandlinger?

Tandkødsbetændelse er en betændelse i tandkødet, der opstår på grund af bakterier i tandkødet. 

Man får tandkødsbetændelse af bakterier, der ikke fjernes fra tænderne. Derudover er der nogle faktorer, der kan øge risikoen for at få tandkødsbetændelse, herunder rygning, dårlig mundhygiejne, mange sukkerholdige måltider og diabetes.

For at komme af med en tandkødsbetændelse er det ofte nødvendigt med en tandlægebehandling. Tandlægen vil gennemføre en grundig tandrensning og derved fjerne hårde og bløde bakteriebelægninger på tænderne. 

Det vigtigste for at komme af med og forebygge en tandkødsbetændelse er en god mundhygiejne. Derfor skal du sørge for at rense dine tænder grundigt og regelmæssigt. Det er dog ofte nødvendigt også at få en grundigere tandrensning hos tandlægen. Book en tid via vores kontaktformular

Du kan altid få mere information om tandkødsbetændelse ved at kontakte os på tlf. 57 61 45 45 eller kontakt@martinaaside.dk. Du kan også finde mere info via disse links. 

Tandplejeren hjælper dig med at:

  • Fjerne plak og tandsten på tændernes overflade over og under tandkødsranden.
  • Fjerne ujævne fyldningskanter.
  • Viser dig hvordan du selv skal foretage den daglige tandrengøring, og hvilke hjælpemidler du bør bruge.

Når rodoverfladerne bliver helt rene, vil tandkødet til en vis grad lægge sig ind til tanden (lommedybden reduceres), og man vil i bedste fald se dannelse af nyt fæste for tanden i det område, som er angrebet.

“Hos Tandlæge Martin Åside behandler alle vores patienter med respekt og empati, og vi arbejder med den nyeste teknologi inden for bedøvelse som gør, at vi kan foretage behandlingerne smertefrit.
Behandlingen sker altid i patientens tempo.”

Åbningstider

Mandag: 07.30-17.00
Tirsdag: 07.30-16.00
Onsdag: 07.30-15.00
Torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07.30-14.00
Lukket i weekenden

Ringsted Tandlæge Martin Åside  •   Kontakt@martinaaside.dk   •   Tlf. 57 61 45 45  •  Find os på Facebook  •  Brogade 29-31  •  4100 Ringsted  • Sitemap • Også din tandlæge i Sorø og Borup