Paradentose behandling / betændelse i tandkødet

Paradentose behandling 

Alle kan få et godt smil med en tryg og effektiv behandling af paradentose

Paradentose er en alvorlig tandsygdom. Den angriber dit tandkød og tandknogle og resulterer i, at dine tænder bliver løse og falder ud, hvis du ikke får dem paradentosebehandlet. Så enkelt er det desværre.

Vi har heldigvis gode erfaringer med en ny måde til at få bugt med paradentose. Det drejer sig om vores brug af laser i paradentosebehandlinger. Laser er ganske enkelt fantastisk i kampen mod dette tandproblem. Specialt laserlys kan nemlig nå frem til de bakterier, der gemmer sig dybt nede i dine tandkødslommer og bekæmpe dem. Uden brug af laser ville det være særdeles svært – for ikke at sige umuligt – for tandlægen og tandplejeren gennemføre de rigtige behandlinger og komme helt ned og få bugt med alle bakterierne.

Vil du høre mere, så bestil en tid eller ring til os.

 

 

 

Sådan foregår paradentose behandling

Laseren er en tynd glasfibertråd, der nænsomt føres til bunds i tandkødslommerne i aktiveret tilstand. Laserlyset nedbryder her bakterierne, så de ikke har mulighed for at formere sig i dine tandkødslommer.
For at sikre den bedste behandling foretager vi i forbindelse med laserbehandling en test på parodontosefremkaldende bakterier samt en gentest af patienten.

 

Paradentose laserbehandling 

Fordele ved vores paradentose laserbehandlinger

 • Effektivitet i paradentosebekæmpelse
 • Laseren arbejder skånsomt og præcist
 • Laseren steriliserer og nedsætter risikoen for infektioner
 • Laseren nedsætter blødning
 • Ved brug af laser til kirurgiske indgreb er det ofte unødvendigt at sy såret bagefter
 • Laseren giver mindre ardannelse
 • Mindre hævelser og færre smerter efter operative indgreb

Bestil tid ved at ringe til os eller udfylde vores kontaktformular.

Få behandling for paradentose fra 160 kr. pr. tand.

Ansøg om at få finansering til din behandling.

paradentose behandling hos tandlægen
Paradentose behandling

Laserbehandling er en ny måde at behandle parandentose og dine tænder skønsomt på

I Danmark er denne behandlingsmåde relativ ny, og vi er den første klinik på Midtsjælland, som har tilbudt laserbehandling. Vi har på klinikken brugt laser i mere end 10 år og kan roligt sige, at vi hører til blandt de klinikker med absolut mest erfaring i brug af laser ved paradentosebehandling.

Laser har været brugt i tandbehandling siden 60’erne, men det er først inden for det sidste årti, at teknikken er blevet så tilstrækkelig hurtig og effektiv, at vi har valgt at bruge denne behandlingsform.  I det øvrige Europa er laserbehandling mere almindelig, og i USA regner man med, at over 30% af tandklinikkerne bruger laser.

Det siger vores patienter

Har altid været super godt tilfreds og er det stadig 🙂🙂🙂

Tommy Pedersen

Det er, og har altid været, både trygt og en fonøjelse at komme hos Åside i Brogade. Klinikken med de mange smil og det altid gode humør. Teknik, udstyr og behandling er i top og priserne er både fair og gode.

Peter Moelgaard Nielsen

God service og et venligt personale, jeg har været kunde / patient siden 1975 så jeg anbefaler gerne klinikken.

Jørn Johansen

Kompetente, søde, imødekommende og i stand til at konkurrere på pris. Jeg er godt nok ikke begejstret over at skulle til tandlægen, men den naturlige venlighed og den gode stemning hos Tandlæge Åside betyder meget for mig 😍

Mette Risager Hansen

Er paradentose laserbehandling sikkert?

Ja. Alle behandlinger med laser inden for tandsundhed kan udføres helt sikkert. Samtlige tandlæger og tandplejere, som bruger instrumentet, har fået specialuddannelse. Vi har på klinikken været gentagne gange på specialkurser i Italien for for at få den bedst mulige uddannelse i håndtering af laser, og vi opdaterer os hele tiden.

Ofte stillede spørgsmål (FAQ) om paradentose

 

Hvad er paradentose?

Paradentose er en form for tandkødsbetændelse, der har spredt sig fra tandkødet til vævet, der støtter tænderne. Paradentose begynder altså med en almindelig tandkødsbetændelse, som spreder sig til tandvævet.

 

Hvorfor opstår paradentose?

Paradentose opstår på grund af bakterier på tandoverfladen, der spreder sig fra tandoverfladerne, til tandkødet og til vævet. Følgende kan dog øge risikoen for paradentose: 

 • rygning
 • hyppige, sukkerholdige måltider
 • dårlig mundhygiejne
 • diabetes
 • andre i familien med paradentose

 

 

Hvordan behandles paradentose

En paradentose behandling begynder med at fjerne bakterier (plak og tandsten) via en grundig tandrensning. Patienter med paradentose får desuden også instruktion i, hvordan tænderne holdes rene hjemmefra.

Paradentose behandles med en laserbehandling. En laser, i form at en tynd glasfibertråd, føres ind til bunden af tandkødslommerne og nedbryder bakterierne. 

For at undgå, at paradentosen spreder sig, er det vigtigt at man forberer sin mundhygiejne. 

 

Hvad er symptomer på paradentose?

Paradentose begynder med en almindelig tandkødsbetændelse, hvor de mest almindelige symptomer er blødende tænder. Hvis man ikke sørger for at rense disse tænder grundigt, så vil betændelsen sprede sig til tandvævet, der vil begynde at blive nedbrudt. Med tiden kan man risikere at få løse tænder, at de gør ondt og i værste tilfælde at de falder af. 

Hvordan forebygger man paradentose?

I de fleste tilfælde kan paradentose forebygges med en god mundhygiejne. Derudover er det vigtigt, at tænderne regelmæssigt bliver renset grundigt af en tandlæge. Dette giver også tandlægen mulighed for at holde øje med om paradentose er ved at udvikle sig. Book en tid ved at udfylde vores kontaktformular.

 

Hvor mange får paradentose?

Ifølge Sundhed.dk er  både tandkødsbetændelse og paradentose meget almindeligt i Danmark. Ca. 9 ud af 10 personer har tandkødsbetændelse g 4-5 ud af 10 har paradentose. 

 

Mere info om paradentose

Vil du gerne høre mere info om paradentose? Så kontakt os gerne via telefon eller email på tlf. 57 61 45 45 eller kontakt@martinaaside.dk. Du kan også finde mere info via disse links. 

“Hos Tandlæge Martin Åside behandler alle vores patienter med respekt og empati, og vi arbejder med den nyeste teknologi inden for bedøvelse som gør, at vi kan foretage behandlingerne smertefrit.
Behandlingen sker altid i patientens tempo.”

Åbningstider

Mandag: 07.30-17.00
Tirsdag: 07.30-16.00
Onsdag: 07.30-15.00
Torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07.30-14.00
Lukket i weekenden

Ringsted Tandlæge Martin Åside  •   Kontakt@martinaaside.dk   •   Tlf. 57 61 45 45  •  Find os på Facebook  •  Brogade 29-31  •  4100 Ringsted  • Sitemap • Også din tandlæge i Sorø og Borup