Tandfacader

Tandfacader

Facader er tynde porcelænstænder, som limes på tændernes yderside. Det kræver minimal beslibning, og kan være et godt valg ved ødelagt emalje på grund af syreangreb eller medfødte misfarvninger, som ikke lader sig blege.

Facader er en enkel måde at få pæne tænder på under de rette omstændigheder.

Hvad er fordelene ved tandfacader?

  • Tandfacader kan give dig et smukt og sundt smil med hvide tænder. 
  • Tandfacader kan dække over pletter og beskadigede tænder.
  • Tandfacader beskytter beskadigede tænder. 
  • Tandfacader har en lang holdbarhed. 

Kompetente, søde, imødekommende og i stand til at konkurrere på pris. Jeg er godt nok ikke begejstret over at skulle til tandlægen, men den naturlige venlighed og den gode stemning hos Tandlæge Åside betyder meget for mig 😍

Mette Risager Hansen

Det er, og har altid været, både trygt og en fonøjelse at komme hos Åside i Brogade. Klinikken med de mange smil og det altid gode humør. Teknik, udstyr og behandling er i top og priserne er både fair og gode.

Peter Moelgaard Nielsen

Hvad er tandfacader?

Tandfacader er på mange måder et kosmetisk valg. Med tandfacader dækkes en misfarvet eller skadet tand med en hvid porcelænsbelægning (derfor kaldes de også porcelænsfacader), så tanden igen får et sundt, smukt og hvidt udseende. Facaden kan dog også have en beskyttende effekt på den beskadigede tand. Det betyder, at man med tandfacader kan få sit smukke smil tilbage.

Hvordan ved man om man skal bruge tandfacader?

Alle kan få tandfacader, så man er nødt til selv at vurdere, om man gerne vil investere i tandfacader for at få smukke, hvide tænder. Facader er en god løsning for misfarvede tænder, hvor blegning ikke har virket. Derudover kan det være en god mulighed for ødelagte tænder, herunder rodbehandlede tænder eller knækkede tænder. Desuden er tandfacader også en god mulighed, hvis du bare vil have mere lige tænder. 

tandlæge i ringsted

Tandfacader beskytter dine tænder

Udover at få dine tænder til at se flottere ud, har tandfacader også en beskyttende funktion. Tænder, der er knækkede, misfarvede, har huller eller på andre måder er beskadiget, er ekstra sårbare. Med tandfacader får de et beskyttende lag, så man kan reducere chancen for at tandens tilstand forværres. 

 

Er det smertefuldt at få lavet tandfacader?

Indgrebet, dvs. at få lavet tandfacader, er fuldstændig smertefrit, fordi man får lokalbedøvelse i løbet af behandlingen. Du kan mærke lidt ubehag fra presset fra støbeprocessen, men det er normalt ikke en smertefuld oplevelse. 

 

Et par dage efter, at dine facader er færdige og cementeret på dine tænder, kan du opleve en vis følsomhed over for varm eller kold mad. Tandkødet kan desuden være lidt følsomt et par dage efter. På trods af dette kan tænderne bruges med det samme, så du skal ikke tænke over hvad du kan og ikke kan spise.

Hvor lang tid tager det at påføre tandfacader?

Behandlingen tager to tandlægebesøg. Ved første del af behandlingen slibes tænderne, alt imens patienten får lokalbedøvelse. Beslibningen er nødvendig for at der er plads til tandfacaderne. Samtidig bliver der taget et aftryk af tænderne, som sendes til et laboratorium, hvor facaderne bliver fremstillet. Dette kan tage ca. en uge og derfor vil man ved første del af behandlingen også få midlertidige plastfacader. Når klinikken har modtaget facaderne fra laboratoriet starter anden del af behandlingen, hvor facaderne cementeres på overfladen af tænderne. I denne process kan bedøvelse også bruges for at minimere gener. 

 

Hvor længe holder porcelænsfacader?

Tandfacader er en permanent løsning, som normalt har en holdbarhed på 10-20 år eller mere. For at få facaderne til at passe på tænderne, skal man nemlig slibe overfladen af de nuværende tænder. Derfor kan man ikke fjerne tandfacaderne senere hen. Holdbarheden afhænger meget af hvor godt patienten passer på sine tænder. Det er især vigtigt at tænderne børstes to gange dagligt, at bruge tandtråd efter måltider og at få tænderne kontrolleret og renset regelmæssigt hos tandlægen. 

Tandfacade behandling

Vi har rigtigt mange behandlingstyper hvis du er utilfreds med dine tænders udseende. En tandfacade er en rigtig god mulighed, eller måske skal du have en anden behandling. Kontakt os, og lad os sammen finde ud af den bedste behandling til lige netop dit behov.

“Hos Tandlæge Martin Åside behandler alle vores patienter med respekt og empati, og vi arbejder med den nyeste teknologi inden for bedøvelse som gør, at vi kan foretage behandlingerne smertefrit.
Behandlingen sker altid i patientens tempo.”

Åbningstider

Mandag: 07.30-17.00
Tirsdag: 07.30-16.00
Onsdag: 07.30-15.00
Torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07.30-14.00
Lukket i weekenden

Ringsted Tandlæge Martin Åside  •   Kontakt@martinaaside.dk   •   Tlf. 57 61 45 45  •  Find os på Facebook  •  Brogade 29-31  •  4100 Ringsted  • Sitemap • Også din tandlæge i Sorø og Borup