Tandblegning

Tandblegning

Tænder bliver mørkere og mere gullige med tiden. Den daglige udsættelse for især kaffe, te, tobak og rødvin er med til at ændre farven.

Næsten alle tænder kan bleges og gøres lysere!

Hos tandlægen Martin Åside tror vi på, at alle fortjener et smukt smil. For dig kan det måske opnås med tandblegning. Næsten alle tænder kan nemlig bleges, så smilet bliver smukt og lyst. Der er dog nogle tilfælde, hvor man ikke anbefaler, at blege tænderne. Derfor er det en god idé at få rådgivning hos os, inden behandlingen.

Paradentose behandling

Sådan foregår tandblegning – få tandblegning hjemme

Blegning af tænder foregår ved at fremstille en individuel blegeskinne, som bliver lavet ud fra et aftryk af tænderne, så skinnen passer perfekt. Denne udleveres sammen med en blegegel, så blegningen kan foretages, når det passer patienten bedst – enten om natten eller i dagtimerne. 

 

Sådan foregår hjemme tandblegning:

 1. Børst tænderne grundigt og skyl munden.
 2. Dryp en dråbe blegegel i midten på blegeskinnens tænder
 3. Tryk blegeskinnen let på plads i munden. 
 4. Skyl eventuelt overskydende blegegel væk med vand eller børst det væk med en tandbørste. 
 5. Skinnen skal side i ½ til 2 timer dagligt i op til 14 dage. 
 6. Undgå kaffe, te, rødvin og tobak de første 2 dage, da dette kan misfarve tænderne, så behandlingen ikke virker. 

Bestil tid ved at ringe til os eller udfylde kontaktformularen.

Se alle vores priser på behandlinger her.

Ansøg om at få finansiering til din behandling.

Hjemme tandblegning 

Fordele ved vores hjemme tandblegning

 • Behandlingen kan tages hjemme, når det passer. 
 • Blegeskinnerne er lavet ud fra et aftryk af patientens tænder. 
 • Tænderne bliver hvidere og lysere allerede efter højst 14 dage. 
 • Behandlingen kan nemt justeres til patientens individuelle behov, ved at bruge blegeskinnen i mindre tid eller færre dage. 
 • Blegeskinnen sættes nemt fast til tænderne med et let tryk. 
 • Misfarvninger undgås ved grundig rådgivning fra vores tandlæger.  
 • Effektiv blegning af tænderne, der ofte først skal gentages efter 1-3 år (dette varierer dog fra patient til patient).

Hvor lang tid holder tandblegning?

Ofte holder en tandblegning i 1-3 år, men dette afhænger meget af livsstil, vaner og mundhygiejne. Herefter kan behandlingen gentages. Det er endnu ingen undersøgelser, der viser præcis hvor lang tid en tandblegning holder. Tænderne vil dog næsten altid forblive lysere, end de var før blegningen. Desuden vil man ofte kunne se effekten af en tandblegning allerede efter få dage. 

Et tandblegning skadeligt? Bivirkninger ved tandblegning

Tandblegning er ikke skadeligt, så behandlingen kan foretages af næsten alle. Isninger i tænderne og ømhed i tandkødet er dog hyppige bivirkninger ved tandblegning. Disse bør dog gå over af sig selv. Da tandblegning faktisk opløser lidt af tændernes emalje, bør behandlingen ikke gentages alt for ofte. 

 

Misfarvning kan desuden opstår, hvis man ikke følger tandlægens fremgangsmåde grundigt. Det kan for eksempel ske, hvis man ikke holder sig til hvide fødevarer i de første 48 timer efter behandlingens påbegyndelse. I denne periode bør man holde sig til hvidt mad som ris, pasta, kylling og mælk, og undgå mad, der misfarver tænderne, herunder kaffe, te, karry, rødbeder, rødvin og tobak. 

 

Hvis man har fyldninger eller keramiske kroner anbefales tandblegning dog ikke, da man risikere at skulle skifte dem ud efter behandlingen. Tandlægen vil hjælpe med at vurdere om behandlingen er noget for dig. 

Få billig finansiering

Ansøg nemt om finansiering til dine behandlinger hos os, så du hurtigt kan få et smukt smil med sunde, hvide tænder. 

Hvad koster en tandblegning – tandblegning priser

En tandblegning koster minimum 3.000 kr. Den endelige pris afhænger af dit behov. Du kan dog blot begynde med en konsultation uden behandling til 271,39 kr. Vi tilbyder desuden mulighed for betaling med finansiering gennem Santander Consumer Bank. Læs mere om finansiering her.

Konsultation uden behandling

271,39 DKK

Tandblegning, hjemme

fra 3.000,00 DKK

Bestil tid til tandblegning

Ønsker du at finde ud af om tandblegning er en god mulighed for dig, så bestil en uforpligtende konsultation uden behandling. Sammen med tandlægen vil vi finde frem til om du kan begynde en behandling til blegning af tænderne.  

Du kan også finde mere information om tandblegning på netdoktor.dk eller ved at kontakte os på tlf. tlf. 57 61 45 45 eller kontakt@martinaaside.dk. Vi er altid glade for at svare på spørgsmål om vores behandlinger.

Ved tandbleging bleges tænderne, så de bliver mere hvide. Til tandblegning anvender man brintoverilte, som er det samme stof, der anvendes til blegning af håret. Tandblegning udføres ved at tandlægen påfører en gele eller pasta, der skal virke i 1-2 timer. Dette gentages ofte ved efterfølgende tandlægebesøg.

En tandblegning koster minimum 1200 kr. Den endelige pris afhænger af dit behov.

I ca. 48 timer efter en tandblegning bør man undgå at spise mad, der farver tænderne. Man bør kun spise farveløst mad, som ris, pasta og kylling. For at opnå den bedste effekt bør man undgå føde- og drikkevarer med kraftige farver i de første 48 timer efter behandlingen. Dette gælder eksempelvis rødvin, karry, rødbeder og kaffe. Det anbefales også at man ikke ryger i ca. 24 timer efter tandblegningen. 

Det er endnu ingen videnskabelige undersøgelser, der viser hvor lang tid en tandblegning holder. Effekten af en tandblegning vil man dog ofte kunne se allerede efter få dag. Ofte skal en tandblegning gentages efter 1-3 år, afhængig af patientens behov.

Du kan altid få mere information om tandblegning ved at kontakte os på tlf. 57 61 45 45 eller kontakt@martinaaside.dk. Du kan også finde mere info via dette link.

Tandblegning er ikke skadeligt

Undersøgelser viser, at tandblegning ikke er skadelig, hvis den udføres korrekt!

Patienter oplever jævnligt, at rodbehandlede tænder bliver grålige eller sorte i farven. Rodbehandlede tænder kan bleges ved hjælp af intern blegning, hvilket vil sige at blegemidlet placeres indeni tanden. Tanden vil over en periode på nogle uger bleges.

“Hos Tandlæge Martin Åside behandler alle vores patienter med respekt og empati, og vi arbejder med den nyeste teknologi inden for bedøvelse som gør, at vi kan foretage behandlingerne smertefrit.
Behandlingen sker altid i patientens tempo.”

Åbningstider

Mandag: 07.30-17.00
Tirsdag: 07.30-16.00
Onsdag: 07.30-15.00
Torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07.30-14.00
Lukket i weekenden

Ringsted Tandlæge Martin Åside  •   Kontakt@martinaaside.dk   •   Tlf. 57 61 45 45  •  Find os på Facebook  •  Brogade 29-31  •  4100 Ringsted  • Sitemap • Også din tandlæge i Sorø og Borup