Tandlægeskræk

Hos Ringsted Tandlægen Martin Åside har vi mange års erfaring i at hjælpe patienter af med deres tandlægeskræk

Har du tandlægeskræk? Det kan vi hjælpe dig med:

  • Hele vores personalestab står parat til at gøre alt for at dit tandlægebesøg skal blive en tryg og behagelig oplevelse
  • Vi forstår hvor svært og ubehageligt det kan være at have tandlægeskræk.
  • Vi tager altid god tid til vores patienter. Vi informerer dig om alt, hvad vi foretager os igennem hele forløbet.
  • Du vil være med hele vejen og alle behandlinger sker i dit tempo.
Høj kvalitet og den nyeste teknologi
Tryg og næsten smertefri behandling
Stor erfaring med tandlægeskræk
tandlæge i ringsted

At gå til tandlæge er en tillidssag

Vi har mange års erfaring i at hjælpe patienter af med deres tandlægeskræk 

Tandlægeskræk

Frygter du at gå til tandlæge? Så lider du sikkert af tandlægeskræk, og det er der faktisk rigtig mange danskere der lider af.

Op imod 40% af den voksne befolkning i Danmark lider – i større eller mindre omfang – af tandlægeskræk, og derfor er der desværre også rigtig mange, som springer tandlægebesøget over som følge deraf.

Hos tandlæge, Martin Åside, har vi imidlertid mange års erfaring i at behandle patienter, som netop af den ene eller den anden årsag er bange for at gå til tandlæge.

Tandlæge i Ringsted hjælper med tandlægeskræk
Venlig tandlæge hos tandlægen Martin Åside i Ringsted
Patient Reception - Tandlæge i Ringsted

Sådan behandler vi tandlægeskræk

Hvis man lider af tandlægeskræk – også kaldet odontofobi – så er det vigtigt, at man som patient indledningsvist fortæller det til os, så vi kan tilrettelægge tandlægebesøget.

Uanset hvilken form for behandling, som du skal have, så gennemgår vi det eventuelle behandlingsforløb med dig, så du 100% er afklaret med, hvad der kommer til at ske.

Mange af vores patienter, der lider af tandlægeskræk, er eksempelvis bange for at det vil gøre ondt, hvis der skal bores i en tand eller lignende. Men vi anvender kun den allernyeste teknologi inden for bedøvelse, hvorfor du kun vil opleve en smertefri behandling hos os.

Det siger vores patienter med tandlægeskræk

Tandlægeskræk fra barndommen – grimme oplevelser hvor man bliver bedøvet i den forkerte side som voksen – kemoterapi der er hård ved tænderne.. Min tandlæge Nesrin hos Martin Åside udviser den fineste omsorg og respekt. Jeg har kun mødt høflighed og smil fra det øvrige personale. En stor anbegaling her fra🌺

Katrine Mor Langkjær

Har for første gang været hos martin i dag .jeg lider af den sygeste tandlæge skræk. har overhovedet ikke sovet natten til i dag .. men for fanden da en oplevelse de er så søde og dygtige .normalt når jeg er til tandlæge glemer jeg at trække vejret.og tårer flyder ned af kinderne mens jeg ligger i stolen. men Martin formåede at forklare alt han gjorde . Og tænk jeg trak vejret og ingen tud 😂 .. Hvor er jeg glad .kan kun anbefale jer.. ( havde aldrig troet jeg skulle anbefale en tandlæge 😳😂)

Christina Bitsch Hjelm Petersen

Tandlægeskræk havde jeg, inden jeg kom på klinikken..Jeg har været hos mange tandlæger, og bidt smerten i mig, fordi de ikke kunne bedøve mig ordentligt..Men Martin lovede mig, at det kom ikke til at ske hos ham, og det opfyldte han. Fantastisk tandlæge og dejlig stemning, man har lyst til at være der og jeg tænker ikke, kan jeg komme med en dårlig undskyldning og melde afbud. Hvis jeg kunne give 10 stjerner, så gjorde jeg det.

Jeanette Dose

Tandlæge i Ringsted hjælper med tandlægeskræk
Venlig tandlæge hos tandlægen Martin Åside i Ringsted
Tandlæge hjælper med at overvinde tandlægeskræk

Spring ikke tandlægebesøget over: Overvind din tandlægeskræk med os

Mange med tandlægeskræk udebliver ofte fra tandlægen eller udsætter aftalen, fordi de er nervøse eller angste. Dette kan resultere i dårlig mundhygiejne, give tandproblemer og i længden få konskvenser for din sundhed. 

Du har absolut ingen grund til at være flov eller føle skam over en dårlig mundtilstand eller tandlægeskræk. Mange har det præcis som dig, og vi på klinikken ved, hvor svært det kan være at trodse sin tandlægeskræk. 

Vi er stolte af, at du har tillid til os, og har valgt os som din tandlæge. Derfor gør vi os meget umage, og alle vores patienter har altid en tryg og behagelige oplevelse hos os.


Vi bruger den nyeste teknologi inden for bedøvelse, som gør at vi kan foretage behandlinerne smertefrit

Hvis man springer tandeftersynet over, så har syredannelse og plak rigtig gode betingelser for at kunne udvikle sig til huller (caries). Med et tandeftersyn kan vi hurtigt diagnosticere, hvis der er fremskredne symptomer på bakteriedannelse på tænder eller tandkød, og  stoppe udviklingen af eventuel caries.

Nogle cariesangreb kan gå helt ubemærket hen, og derfor er det yderst vigtigt, at man går til tandeftersyn minimum en gang om året; også selvom man tror, man ikke har nogen huller i tænderne. Går et cariesangreb ubemærket hen i alt for lang tid, så kan man risikere at få paradentose. Og hvis hullet er så dybt, at nervevævet (pulpaen) i tanden er blottet, så kan en rodbehandling være en nødvendighed, hvorfor den tilbageværende pulpa her erstattes med en rodfyldning.


Pas godt på dine tænder – de skulle gerne holde hele livet

Hvad kan man selv gøre for at opretholde en generel sund mundhygiejne?

Man bør børste sine tænder 2 gange om dagen (morgen og aften) af 2 minutters varighed. Husk at anvend flourtandpasta og suppler tandbørstningen med tandtråd og tandstikker, så gamle madrester i revnerne mellem tænder også kan forsvinde.

Derudover bør man undgå at indtage fødevarer, som har et lav PH-værdi. Man skal eksempelvis holde sig fra sodavand og andre syreholdige produkter, da de kan forårsage syreskader på tænderne. I stedet skal man altid slukke tørsten i vand; og gerne i postevand. Postevand indeholder fluor – i modsætning til kildevand på flaske – og derfor får man den naturlige mængde fluor ved at drikke postevand.

At gå til tandlæge er en tillidssag

Vi har mange års erfaring i at hjælpe patienter af med deres tandlægeskræk 

Ringsted Tandlæge Martin Åside  •   Kontakt@martinaaside.dk   •   Tlf. 57 61 45 45  •  Find os på Facebook  •  Brogade 29-31  •  4100 Ringsted  • Sitemap • Også din tandlæge i Sorø og Borup