Tandkronebehandling

Tandkrone

Med en tandkrone dækker man tanden med en beskyttende krone, som giver permanent beskyttelse til en såret tand – og du kan få dit fine smil tilbage igen.

Nogle gange er tanden så nedbrudt, at en normal fyldning ikke er tilrådeligt. I disse tilfælde er en krone den bedste og mest holdbare løsning. Kronen laves, så den har form og farve, der passer til dine egne tænder. Det bliver nærmest umuligt at se forskel på dine egne tænder og kronenFor at lave kronen, foretager tandlægen en beslibning af tanden og tager et aftryk, som normalt sendes til et tandteknisk laboratorium, men her på klinikken har vi allerede al udstyret. Derfor kan vi lave en fuldkeramisk krone og indlæg på under 2 timer. Når kronen er færdiglavet, cementeres den på den forbehandlede tand.

Kompetente, søde, imødekommende og i stand til at konkurrere på pris. Jeg er godt nok ikke begejstret over at skulle til tandlægen, men den naturlige venlighed og den gode stemning hos Tandlæge Åside betyder meget for mig 😍

Mette Risager Hansen

God service og et venligt personale, jeg har været kunde / patient siden 1975 så jeg anbefaler gerne klinikken.

Jørn Johansen

Hvad er en tandkrone? 

En tandkrone er en tanderstatning, som dækker og beskytter en defekt tand. Tandkronen giver nærmest permanent beskyttelse til den beskadiget tand og får desuden tanden til at ligne dine egne tænder. 

Tandkrone priser – hvad koster en tandkrone hos os?

Prisen på en tandkrone afhænger af hvilket materiale tandkronen skal laves i, om du har en sundhedssikring og hvilken sundhedssikring du har. En fuldkeramisk krone eller guldkrone er lidt dyre end en porcelænsfacade og en metalkeramisk porcelænskrone. Hvis du ikke har en sundhedssikring, så er prisen for en tandkrone på mellem 5250-5600 kr, afhængig af hvilken type tandkrone du skal have lavet. Hvis du derimod har en sundhedssikring så ligger prisen på mellem 310-2100 kr., afhængig af hvilken sundhedssikring du har. Se alle vores priser her.

 

Kronen kan være en helkeramisk krone udelukkende i porcelæn eller en kombination af metal og porcelæn – en metalkeramikkrone. Prismæssigt er en krone noget dyrere end en stor fyldning (som er alternativet). Men i længden vil det betale sig, da holdbarheden er særdeles meget bedre.

Billige tandkroner

Med vores unikke CAD/CAM system kan vi producere en fuldkeramisk krone og indlæg på under 2 timer. 

 • Metalkeramisk tandkrone 5.750 kr.-
  • Med sundhedssikring 320-2.100 kr.-
 • Tandkrone med porcelænsfacade 5.750 kr.-
  • Med sundhedssikring 320-2.100 kr.-
 • Fuldkeramisk krone 6.000 kr.-
  • Med sundhedssikring 320-2.100 kr.-
tandlæge i ringsted

Tandkronens holdbarhed – hvor længe holder vores tandkrone?

En tandkrones holdbarhed kan være meget lang. Ofte kan en tandkrone holde i mellem 20-25 år. I nogle tilfælde kan den holde endnu længere og give permanent beskyttelse af den defekte tand. Hvor længe en tandkrone holder afhænger blandt andet mundhygiejne, tandens tilstand, bidstyrke (dvs. belastningen) og patientens alder.

Få finansiering

Ansøg om at få finansiering til din behandling, så du hurtigt kan smile sport med sunde, hvide tænder.

Hvordan laver man en tandkrone?

Hvordan din krone fremstilles, kommer an på materialet. For at lave en tandkrone, starter man altid med at slibe tænderne og tage et aftryk af tænderne. Herefter skal tandkronen laves. På vores klinik har vi mulighed for at lave en fuldkeramisk krone med indlæg på mindre end 2 timer. Det gør vi med en unikt CAD/CAM system. Hvis du skal have en anden type krone, så kan det være nødvendigt at få den lavet hos et tandteknisk laboratorium, hvilket selvfølgelig vil tage lidt længere tid. Når tandkronen skal fastgøres til tanden anvendes cement, fordi det hurtigt stivner, så kronen sidder godt fast.

 

Her på klinikken kan man vælge mellem 3 forskellige typer tandkroner: En metalkeramisk tandkrone, en tandkrone med porcelænsfacader eller en fuldkeramisk tandkrone. Der findes også guld tandkroner, men disse egner sig bedst til kindtænder, hvor man ikke ser dem. Alle de andre typer tandkroner laves så de ligner dine tænder. 

 

En metalkeramisk tandkrone er lavet af guld, der er belagt med porcelæn, så tanden ligner en rigtig tand. Denne type tandkrone kan bruges på næsten alle tænder og har en lang holdbarhed. En fuldkeramisk tandkrone er lavet 100 % af keramik og ligner nok endnu mere en almindelig tand. Denne kan desuden laves på 2 timer på vores klinik. 

 

Hvornår er en tandkrone en god løsning?

Der er flere forskellige situationer, hvor det kan være en god idé at få lavet en tandkrone. 

 • Tandkrone til en rodbehandlet tand: Efter en rodbehandling anbefaler vi næsten altid, at sætte en krone på den eller de rodbehandlede tænder. Ved rodbehandling fjernes en del af tandens substans for at bekæmpe årsagen. Dette efterlader en tynd tand, der nemt kan knække under belastning. Desuden vil en rodbehandlet tand ikke se naturlig ud, fordi fjernelsen af blodkar og nerver får tanden til at ligne glas. 

 

 • Tandkrone til skrøbelige tænder: En tandkrone kan bruges til at beskytte skrøbelige tænder, som for eksempel tænder med store huller, knækkede tænder eller tænder med revner. Med en tandkrone sørger man for at den skrøbelige tand kan tåle den daglige belastning, som den f.eks. udsættes for når man spiser.

 

 • Tandkrone til sølvfyldninger: For nogle år siden lavede man sølvfyldninger (også kaldet en amalgamfyldning), som desværre trækker sig sammen eller udvider sig som en reaktion på temperaturændringer. Hvis denne skal udskiftes, så kan man ofte bruge en plastfyldning, men hvis tanden er meget skrøbelig, så anbefales en tandkrone.  

Har du spørgsmål? 

Hvis du gerne vil have mere information om tandkroner, så er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. 57 61 45 45 eller sende en mail til kontakt@martinaaside.dk

Du kan også finde mere info via følgende links. 

Kronebehandling

Kronebehandling er en større process, med mange små delprocesser undervejs. En krone er altid lavet af meget fine materialer, hvilket også gør kronebehandlingen til en dyr behandling. Det kræver meget tid fra vores tandlæge team, og det er en lang proces at lave en krone. Det kan dog altid betale sig, at få lavet en krone. Da man på lang sigt minimerer risikoen for caries, der skaber hul i tænderne. Ligeledes er en kronebehandlet tand langt bedre beskyttet.

“Hos Tandlæge Martin Åside behandler alle vores patienter med respekt og empati, og vi arbejder med den nyeste teknologi inden for bedøvelse som gør, at vi kan foretage behandlingerne smertefrit.
Behandlingen sker altid i patientens tempo.”

Åbningstider

Mandag: 07.30-17.00
Tirsdag: 07.30-16.00
Onsdag: 07.30-15.00
Torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07.30-14.00
Lukket i weekenden

Ringsted Tandlæge Martin Åside  •   Kontakt@martinaaside.dk   •   Tlf. 57 61 45 45  •  Find os på Facebook  •  Brogade 29-31  •  4100 Ringsted  • Sitemap • Også din tandlæge i Sorø og Borup