Tandprotese

Tandprotese

Når en protese (hel- eller delprotese) er løsningen, samarbejder vi med byens kliniske tandteknikere, så vores patienter er garanteret det optimale slutprodukt.

tandlæge i ringsted

En tandprotese en form for tilføjelse til en tand, der er defekt eller mangler. Ordet protese stammer faktisk fra det græske ord Prosthesis, der betyder “en tilføjelse”. Tandproteser laves altid så de kan tages ud, så man ikke behøves at have dem på hele tiden. Derudover gør det også at de nemt kan rengøres. Til sammenligning ville man ikke kunne tage en tandkrone eller en tandbro ud. Tandproteser laves i flere forskellige størrelser og modeller. Nogle tandproteser, også kaldet gebis eller helprotese, dækker en hel over- eller underkæbe, og andre dækker kun nogle få tænder.

De fleste tandproteser laves af akryl, som er en type plast. Akrylet laves så godt, at det kan være svært at skelne naturligt tandkød fra protesen. Tænderne fremstilles enten af akryl eller porcelæn.

De fleste patienter, der får en proteser lever med den uden gener. Nogle vil dog opleve, at det er psykisk svært at vænne sig til tandprotesen. Patienter med en følsom slimhinde kan også opleve, at det er fysisk svært at vænne sig til protesen. 

 

For at undgå problemer med en tandprotese er det vigtigt at både munden og tandprotesen rengøres grundigt og regelmæssigt. Hvis begge ikke rengøres kan man risikere at få en svampeinfektion. Derudover er det også vigtigt, at man besøger sin tandlæge jævnligt, så han/hun kan sikre, at alt er som det skal være. 

Hver tandprotese er designet til en specifik patients tænder og behov. Prisen varierer derfor fra patient til patient ift. hvor mange tænder protesen skal erstatte. Vi kan derfor ikke oplyse en pris før vi har mulighed for at se patientens tænder. 

Du kan altid få mere information om tandproteser ved at kontakte os på tlf. 57 61 45 45 eller kontakt@martinaaside.dk. Du kan også finde mere info via dette link.

Kompetente, søde, imødekommende og i stand til at konkurrere på pris. Jeg er godt nok ikke begejstret over at skulle til tandlægen, men den naturlige venlighed og den gode stemning hos Tandlæge Åside betyder meget for mig 😍

Mette Risager Hansen

God service og et venligt personale, jeg har været kunde / patient siden 1975 så jeg anbefaler gerne klinikken.

Jørn Johansen

behandlinger ved tandlægen Martin Åside
behandlinger ved tandlægen Martin Åside
“Hos Tandlæge Martin Åside behandler alle vores patienter med respekt og empati, og vi arbejder med den nyeste teknologi inden for bedøvelse som gør, at vi kan foretage behandlingerne smertefrit.
Behandlingen sker altid i patientens tempo.”

Åbningstider

Mandag: 07.30-17.00
Tirsdag: 07.30-16.00
Onsdag: 07.30-15.00
Torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07.30-14.00
Lukket i weekenden

Ringsted Tandlæge Martin Åside  •   Kontakt@martinaaside.dk   •   Tlf. 57 61 45 45  •  Find os på Facebook  •  Brogade 29-31  •  4100 Ringsted  • Sitemap • Også din tandlæge i Sorø og Borup